IB-modules voor (startende) intern begeleiders

Geplaatst op: 29 juni 2023

Ontdek de kracht van samenwerking in het onderwijs!

In deze inspirerende cursus, geleid door Femmy Sandtke en Jaap Schilder, duiken we in de actuele ontwikkelingen en inzichten om samenwerking te versterken. We bespreken hoe je ondersteuning kunt stapelen en kunt motiveren binnen het ontwikkelingsperspectief. We bekijken wanneer en op welke wijze je arrangementen kunt inzetten en hoe intervisie en reflectie je beroepshouding in de onderwijspraktijk kan versterken.

Belangrijke vragen die tijdens de cursus aan bod komen: Hoe vertaal je de visie van de school naar passend onderwijs en inclusie? Hoe kun je de leerlingondersteuning professionaliseren en de mogelijkheden van het team en externen onderzoeken? Hoe kan de samenwerking met het Samenwerkingsverband eruitzien?

Tijdens de bijeenkomsten zullen intervisie en reflectie op de beroepshouding in de eigen onderwijspraktijk aan bod komen. Je voert praktijkopdrachten uit en krijgt waardevolle feedback van collega’s. Ontdek de kracht van samenwerking om passend onderwijs en inclusie te realiseren. Laat je inspireren!

Cursusdata

woensdag 27 september              Wie zijn wij? (APO/trajectbegeleiding/oudersteunpunt, arrangementen, TLV etc.)
woensdag 11 oktober                    Oplossingsgerichte gesprekken (De trein van boos naar middel), Sociale kaart, het netwerk en de ketenpartners
woensdag 1 november                 Passend onderwijs en de route naar meer inclusief onderwijs
Terugkombijeenkomst nog nader te bepalen.

Tijdstip: 16:00 uur (inloop: 15:45 uur koffie/thee en wat lekkers) – 18:00 uur

Aantal deelnemers: 14-20

Voor aanmeldingen of meer informatie kun je contact opnemen met

Femmy Sandtke
f.sandtke@swvwaterland.nl
0625730964