Op deze pagina staat informatie voor organisaties
Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.
Veelgestelde vragen
Onderstaand vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.
Klik hier voor deze formulieren.
Als ouders en school twijfels hebben over de onderwijs behoefte van een leerling, of als zij hierover sterk van mening verschillen kan een BOOT-traject een middel zijn om onafhankelijk tot een advies te komen. Zie hier.
Je kunt in overleg met ouders een Jonge Kind specialist inschakelen van het samenwerkingsverband via: jkspecialist@swvwaterland.nl
Wat zij kunnen betekenen en hoe aan te melden vind je hier.
Het samenwerkingsverband heeft een Ouder-en Jeugdsteunpunt.
Een reguliere basisschool zoeken ouders zelf. Zie hier voor een overzicht van scholen en besturen.
Een APO komt in beeld wanneer er meer ondersteuning nodig is dan de basisondersteuning die de basisschool kan bieden. De APO adviseert bij het helder krijgen van
de specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerling(en) en ondersteunt zo nodig bij het maken van een handelingsplan of ontwikkelingsperspectief plan (OPP) of een arrangement. Observatie in de klas is hierbij een belangrijk onderdeel, zodat er samen met het schoolteam maatwerk kan worden geleverd: welke aanpak, begeleiding en ondersteuning werkt het beste voor de leerling? De APO adviseert bovendien schoolteams om samen richting te geven aan een meer inclusieve school.