CORONA UPDATE
Vanwege de situatie rondom het coronavirus volgt SWV Waterland de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Alle medewerkers werken daarom voornamelijk vanuit huis.

Bereikbaarheid tijdens coronaperiode:
Wij zijn bereikbaar:
- op het telefoonnummer 0299-783483. Houd er echter rekening mee dat we niet altijd even goed bereikbaar zijn zoals u van ons gewend bent. U kunt altijd een bericht inspreken en dan wordt u z.s.m. teruggebeld.
3-2-2021: Op woensdag zijn wij voorlopig telefonisch niet bereikbaar.
- via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen uw mail, indien nodig, z.s.m. in behandeling nemen.
 
Afspraken zullen, indien mogelijk en in achtneming van de voorzorgsmaatregelen, op locatie plaatsvinden anders met behulp van (video)telefoon.

Informatie Samenwerkingsverband Waterland (basisonderwijs)

Het Samenwerkingsverband bestrijkt de gehele regio Waterland en omvat de volgende gemeenten: Purmerend, Beemster, Landsmeer, Edam- Volendam waaronder Zeevang en Waterland. In totaal maken 58 scholen voor basisonderwijs, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs (sbo) en 2 scholen voor speciaal onderwijs (so) deel uit van het Samenwerkingsverband. Het totale aantal leerlingen bedraagt ongeveer 12.800. Het Samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor een dekkend aanbod voor Passend Onderwijs.
 
Het beleid van het Samenwerkingsverband is vastgelegd in het Ondersteuningsplan. Hierin worden de missie, visie, doelstellingen en activiteiten beschreven.

Onze missie luidt:

De ondersteuningsstructuur is zodanig opgezet dat deze optimaal tegemoet komt aan de missie, visie en doelstellingen van het Samenwerkingsverband. Om samen te kunnen werken aan deze doelstellingen is het Breed Onafhankelijk OndersteuningsTeam (BOOT) opgericht. Daarvoor is er een convenant afgesloten met de volgende instellingen:

  • KLAARR (voorheen SBZW).
  • GGD Zaanstreek Waterland afdeling Jeugdgezondheidszorg (GGD -ZW).
Lees hieronder meer over de taken en mogelijkheden van BOOT.


De kernactiviteiten van BOOT zijn:

Daarnaast bestaat er intensief contact met instellingen op het gebied van de jeugdhulpverlening en de gemeentelijke vertegenwoordigers.


 

Afdrukken